Hoe kunnen wij onze puur informatieve website omzetten naar een meer interactieve website, waar bezoekers zelf hun zaken kunnen regelen? Dit was de vraag die het CAK aan ons stelde. Het CAK voert allerlei zorg gerelateerde taken uit in opdracht van het ministerie van VWS. Om klantgerichter te kunnen optreden, wilde het CAK hun klanten de mogelijkheid bieden online hun zaken af te handelen.


Scrum, de weg naar succes

In een gemixt team van TrueLime, CGI en het CAK is volgens de scrumwerkwijze hard aan een succesvolle oplossing gewerkt: een nieuwe website en klantportaal inclusief koppelingen met het Kentico CMS. Ian Gerrard, ITmanager bij het CAK: “TrueLime heeft de scrum-master geleverd en hun mensen werkten hier ook op locatie. Een goede club mensen die echt een tandje bijzet als het spannend wordt.”

CAK website op macbook
Toptaken gedigitaliseerd

De belangrijkste toptaken van klanten zijn nu gedigitaliseerd en de vragen van klanten zijn leidend geworden. Klanten kunnen inloggen met behulp van DigiD om vervolgens eenvoudig:


• Persoonlijke informatie over beschikkingen, facturen en betalingen te raadplegen of wijzigen
• Persoonlijke informatie zoals adresgegevens of betaalwijze te wijzigen
• Betalingsregelingen of aanpassingen van de eigen bijdrage aan te vragen
• Vragen te stellen of klachten door te geven

Drempelvrij

Deze aanpak en het nieuwe design van de website hebben tot een enorme groei in het aantal online aanvragen geleid. Er wordt dagelijks minimaal 1000 keer ingelogd op ‘Mijn CAK’ en meer dan 85.000 mensen hebben een account aangemaakt. Het aantal bezoekers is gestegen naar meer dan 40.000 per maand en ook het aantal pageviews is toegenomen tot maar liefst 1,1 miljoen. Sinds juli 2017 is de website van het CAK drempelvrij gecertificeerd, een niet geringe prestatie!

"We zijn nu voor iedere doelgroep goed vindbaar en de informatie is toegankelijk en begrijpelijk. Het is voor klanten mogelijk om volledig digitaal een aantal zaken af te handelen. We hebben een niveau bereikt dat past bij een moderne overheidsinstelling.”

Meer informatie? We nemen graag contact met je op!

LimeScape.Form.MandatoryFields
Bij het gebruiken van dit formulier ga je akkoord met het opslaan en verwerken van de door jou opgegeven gegevens door deze website, zoals aangegeven in ons privacybeleid. *