Onderwijsinstellingen zijn er enorm bij gebaad dat nieuwe studenten de studie kiezen die echt bij ze past. Door- en uitstroomcijfers spelen een belangrijke rol in de accreditatie en financiering. Plus natuurlijk dat een goede keuzebegeleiding positief uitstraalt op de instelling zelf. Het Deltion College, een ROC in Zwolle met 19.000 studenten en ruim 225 opleidingen, vroeg ons daarom samen met hen een digitaal platform te bouwen dat studenten maximaal faciliteert in hun studiekeuze.


Opleidingscentrum met ambitie

Deltion College wil zich de komende jaren profileren als expert onderwijscentrum voor zowel jongeren als professionals met beroepsonderwijs, cursussen en trainingen. Een vooraanstaand college, met als ambitie om in 2023 het belangrijkste regionale opleidingscentrum te zijn. Bij een dergelijke ambitie, hoort een digitaal platform die dat onderstreept. De oude website van het Deltion College was voornamelijk gericht op jongeren, maar met het oog op de toekomst moest ook het volwassenonderwijs een prominente plaats krijgen in de nieuwe opzet.


Van website naar digitaal platform

In een hechte samenwerking met het Deltion Team, DotControl Creative Agency (ontwerp), en TrueLime (bouw en implementatie) is gezamenlijk gewerkt aan een volledig nieuw platform: een frisse, snelle, en mobile-first website die op elk device een optimale gebruikerservaring biedt.


Migratie grote uitdaging

Een enorme uitdaging was het overzetten van de grote hoeveelheden informatie en data van de oude website van het Deltion College. De bestaande werkwijzen, bijvoorbeeld voor aanmelden, waren sterk verouderd. Door vanuit verschillende customer journey’s het zoek- en aanmeldproces te ondersteunen en vergemakkelijken, hebben we de gebruikservaring aanzienlijk verbeterd. Ook was de customer journey leidend voor de optimale aansluiting van content op alle verschillende doelgroepen en hun interessegebieden zodat er optimaal ingespeeld werd op de individuele behoeften.
deltion college website

Inrichting CMS op complexe gebruikssituatie

Een belangrijke eis vanuit het team van Deltion College was dat het CMS gebruiksvriendelijk zou zijn, zodat er gemakkelijk en efficiënt in de backend kan worden gewerkt. Easy-to-use dus voor de content editors, marketeers en functioneel beheerders. Deze voorwaarde was extra belangrijk omdat al in een vroeg stadium was besloten dat alle editors veel vrijheden zouden krijgen voor aanpassingen en het leeuwendeel van de contentwerkzaamheden door het eigen team zou worden uitgevoerd zonder assistentie van bijvoorbeeld een ontwikkelaar.
Ons Kentico CMS is uiterst geschikt om dat te faciliteren. Daarnaast is het Kentico CMS makkelijk te integreren met andere systemen op basis van open standaarden en dus ook goed te koppelen met applicaties voor marketingdoeleinden.


Informatie over opleidingen van het Deltion College altijd up-to-date

Na de live gang is de werkwijze aantoonbaar verbeterd en het regent positieve feedback. Up-to-date content plaatsen is voor veel scholen een moeizaam proces, doordat de benodigde informatie in verschillende systemen moet worden gevonden. Het handmatig invoeren van de gegevens heeft ook een negatief effect op de efficiëntie en nauwkeurigheid van de gegevens. Door het naar één platform brengen van verschillende tools en applicaties is dit probleem voor het Deltion College getackeld. Een ander belangrijk resultaat was een significante verbetering van de snelheid. Het nieuwe Deltion.nl is razendsnel en gebouwd met moderne front-end technieken. Hierdoor is de informatie altijd relevant en up-to-date.

Optimaliseren SEO

Tot slot hebben we ook veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de SEO-techniek voor Deltion College, wat meteen zichtbaar was in de Google Analytics statistieken. Vergeleken met het jaar voorafgaand aan de live-gang was er binnen afzienbare tijd een toename van 55% met nieuw verkeer te zien: van 60.000 naar bijna 95.000 bezoekers. Ook het percentage terugkerende bezoekers lag aanzienlijk hoger, en groeide met 39%. Daarnaast gingen de pageviews per sessie met bijna een kwart omlaag, een bevestiging dat bezoekers betere toegang hebben tot de relevante informatie. Zowel het aantal bezoekers als de commitment kregen een enorme positieve boost, en ook het aantal aanmeldingen is sinds de lancering van de nieuwe website van het Deltion College aanzienlijk toegenomen.

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
LimeScape.Form.MandatoryFields