Zaaksysteem Octopus werd in 2020 door Adviespunt Zorgbelang, Het LSR, Quasir en Zorgstem ingevoerd om hen te ondersteunen bij het werk van onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersonen Wet zorg en dwang (CVP Wzd). Bij aanvang werd gestart met een aantal basisfunctionaliteiten en daarna is Octopus verder uitgebreid om nog beter aan te sluiten bij het werk van de CVP Wzd.

In 2020 trad de Wet zorg en dwang in werking. Volgens deze wet moet het voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychogeriatrische aandoening altijd mogelijk zijn een beroep te doen op een CVP Wzd.

Ondanks de coronamaatregelen werden in 2020 ca. 990 locatiebezoeken afgelegd en werd contact gelegd met 1.000 zorgaanbieders. Octopus vult een centrale functie in bij het documenteren en archiveren van afspraken en rapportages. Ook worden vragen en klachten van cliënten en de betreffende vertegenwoordiger behandeld en geregistreerd in Octopus. Dit gebeurt conform de privacywetgeving.

Vanzelfsprekend zijn de processen binnen Octopus functioneel ingeregeld naar behoefte van de 4 samenwerkende CVP-organisaties.

Meer weten?

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!
LimeScape.Form.MandatoryFields