Niemand van ons heeft geleerd hoe je moet werken. Natuurlijk: we hebben een inhoudelijke opleiding gekregen, maar we hebben niet of maar heel beperkt geleerd hoe we ons werk het beste organiseren. Ook heeft niemand van ons geleerd hoe je moet samenwerken, laat staan hoe dat werkt in steeds meer digitale of hybride organisaties.

Over precies dit onderwerp sprak onze digitaal strateeg Christiaan W. Lustig op het Nationaal Congres Online Verbinding op dinsdag 20 april en bij ons eigen webinar 'Praktische tips en trucs om beter en makkelijker digitaal (samen) te werken' op dinsdag 11 mei. Voor de deelnemers aan deze events én hun collega's geven we 5 gratis inspiratiesessies weg. Meld je daarom snel aan.

Inhoud van de inspiratiesessie

Tijdens de gratis inspiratiesessie gaat Christiaan Lustig samen met jouw collega's dieper in op de vier dingen die voor digitaal (samen)werken belangrijk zijn. Drie ervan bieden houvast bij het organiseren van je werk, en de vierde, hoewel onmisbaar en onvermijdbaar, leidt in principe af van werk:

1. Tijd en planning
2. Taken en herinneringen
3. Notities en documenten
4. Inkomende berichten

Daarnaast gaat hij ook verder in op welke keuzes moet maken om efficiënt en effectief digitaal samen te werken, namelijk:

5. Manieren van (digitaal) werken
6. Systemen en applicaties
7. Berichten uitwisselen
8. Zichtbaarheid/vindbaarheid

Nu heb je als deelnemer aan het Nationaal Congres Online Verbinden of onze webinar '{raktische tips en trucs om beter en makkelijker digitaal (samen) te werken' al over deze onderwerpen gehoord. Voor je collega's zijn de thema's misschien wel nieuw.

Maar de inspiratiesessie wordt nog iets concreter door bij verschillende topics met kleine opdrachtjes aan de slag te gaan. Op die manier kunnen de deelnemers individueel en gezamenlijk nadenken over hoe zijn hun werk digitaal beter en makkelijker kunnen organiseren én meteen keuzes maken om dat ook direct te gaan doen.

Wat mag je verwachten?

We geven dus 5 gratis inspiratiesessies weg. Meld je daarom snel aan, want wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Verder is het belangrijk om het volgende te weten:

  • We kiezen in overleg met jou een datum en tijd. We richten op de maanden mei en juni 2021.
  • De inspiratiesessie duurt maximaal 90 minuten en omvat zowel theorie, praktische tips als opdrachten.
  • Aan de sessie kunnen 8 tot 12 personen deelnemen; in verband met begeleiding bij de opdrachten is meer deelnemers alleen in overleg mogelijk.
  • In principe doen we de sessie op afstand via Teams; andere tools (Zoom, WebEx) zijn in overleg mogelijk. Als de coronamaatregelen dat toelaten, is een sessie op locatie ook bespreekbaar.
  • Ben je niet een van de eerste 5 aanmelders, dan nemen we contact met je op; we willen je graag tegemoetkomen in de kosten voor een betaalde sessie.

Wie is Christiaan Lustig

Onze digitaal strateeg en adviseur Christiaan Lustig helpt organisaties om hun interne digitale communicatie, dienstverlening en samenwerking doorlopend te verbeteren, hun digitale werkomgeving en intranet in te richten en optimaliseren, en (zo) hun digital employee experience (#DEX) op een hoger plan te brengen.

Hij werkt(e) voor uiteenlopende organisaties, waaronder het Jessa Ziekenhuis (Hasselt, België), NCI Agency (NAVO), DLL, Landal GreenParks, Erasmus Universiteit Rotterdam, Karel de Grote-Hogeschool (Antwerpen) en gemeente Den Haag. Ook traint en coacht hij professionals en organisaties op het gebied van hybride werken/digitaal (samen)werken.

Christiaan is mede-auteur van het boek ‘Digital employee experience: met je medewerker voorop richting een menselijke digitale werkomgeving’.

Meld je aan voor een van de 5 gratis inspiratiesessie

Wil je kans maken op een van de 5 gratis inspiratiesessies? Meld je daarom snel aan, want wie het eerst komt, die het eerst maalt. Laat ook weten welke onderwerpen misschien jouw voorkeur hebben.
LimeScape.Form.MandatoryFields